Angličtina se dá učit rychle i zábavně, říká spisovatelka Sabrina D. Harris. Zkusíš její metodu?

sabrinadharris_zrcadlov___knihy

Se Sabrinou jsem se sešla v pražské kavárně Costa Coffee, kam už téměř patří mezi inventář. Její láskou jsou historické romány a prvotinu, Čarodějka, jsme před časem na Femině publikovali. Tvorbu dalšího románu prokládá novým žánrem – easy reading knihami, které přináší zjednodušené čtení v anglickém jazyce. Sabrina tvrdí, že se anglicky může naučit každý.


To se ti to mluví, když jsi žila skoro šest let v Anglii.


Já jsem se ale anglicky naučila tady. A povětšinou sama. Začínala jsem tím, že jsem chtěla rozumět tomu, co zpívá Michael Jackson. Nad “džamoun“ jsem strávila hodně bezesných nocí. (smích) Ale hodně jsem i sledovala na satelitu nekonečně seriály (Dny našich životů, Mladí a neklidní…). Z toho, jak se herci tvářili a podle situace jsem i bez znalosti jazyka pochopila, co se tam odehrává a zbytek jsem si dohledávala v obrovském slovníku, co jsem měla při sledování na klíně.

To už je pro dnešní generaci skoro jako sci-fi…

S tím samozřejmě souhlasím. Teď je obrovská výhoda v tom, že jsou slovníky online. Co já bych za to v té době dala. Myslím si, že většina lidí čeká, až bude umět jazyk dokonale, aby se odvážili promluvit. Z mého pohledu to je hloupost. Už s pár slovíčky a třemi základními časy dokážete vést super rozhovor. Jsem toho důkazem, protože právě s takovou znalostí jsem v sedmnácti letech dělala rozhovory se zahraničními hvězdami jako byl třeba David Hasselhof, 2 Unlimited nebo Dj Bobo (tohle možná mladším čtenářkám zní taky jako sci-fi.) (smích)

Celý rozhovor si můžete přečíst na Femina.cz