Easy reading knihy vám pomohou s angličtinou

 dvojjazy__n___knihy_sabrina_d_harris

Každý, kdo se někdy učil cizí jazyk kvůli práci nebo pro lepší známky ve škole se mnou asi bude souhlasit, že výsledky nebyly nic moc. Většinou skončil velmi záhy, nebo se zařadil mezi notorické začátečníky. Je to ale logické. Učit se z učebnic klasickým způsobem je prostě nuda. Už jste ale zkusili jiný způsob?

Proč nám učení angličtiny nejde?

Problémem většinou bývá, že i po letech učení gramatiky a slovíček, nejsme schopni dát dohromady jednoduchou větu, pochopit kontext textu a porozumět někomu, kdo na nás anglicky promluví. To nás demotivuje a odrazuje od dalších pokusů.

Důvodem může být nejen to, že učitelé na nás mluví hlavně česky, ale také nedostatek možností poslouchat rodilé mluvčí, kteří by na nás mluvili jednodušeji nebo si přečíst zajímavý souvislý text, psaný v angličtině odpovídající naší úrovni znalostí. Super zpráva je, že ač s učiteli vám nejspíš zatím nepomůžeme, s tím ostatním ano.

Easy reading a easy listening

Nejsnazší možností, jak se zakousnout do jednoduchého, a přitom napínavého nebo zábavného textu v angličtině je easy reading literatura, která nabízí od klasických děl, přes přepisy filmových hitů, až po moderní miniromány a knihy příběhů. K těmto knihám ale existují i audio verze, načtené rodilými mluvčími. Poslechu textů upraveným pro různé úrovně cizího jazyka se říká easy listening.

Vyzkoušejte čtení easy reading knih, které si také můžete koupit i na našem e-shopu. Uvidíte, že když děláte něco, co vás baví, pak máte daleko lepší výsledky.